TEstblogpagina

Hinkelpot

Hinkelpot
Nee, het kwam niet uit de lucht vallen, die bewuste dag, Al een jaar of twee, drie hadden we hem in beeld en steeds vaker werd er in ons gezin over gesproken.

Toch terug

Toch terug
Zo’n week of zes geleden zat ik, net als nu, met de laptop op mijn schoot. En net als nu, begon ik toen te schrijven aan een nieuwe blog welke ik op dat moment de titel “Over en ...

Het was 1e kerstdag, 2020

Het was 1e kerstdag, 2020
Het is alweer een poosje geleden sinds ik mijn laatste blog de wijde wereld in geslingerd heb. Het lijkt erop dat mijn eigen behoefte om alles van mij af te schrijven wat minder wordt.

Wie ben ik?

Wie ben ik?
Zaterdagmorgen. Het vaste ritueel. Van rustig wakker worden, aankleden en klaarmaken. En om 13 minuten over 10 (ja echt) het vaste bezoek.

Alles of niks

Alles of niks
Daar zit ik dan, al een heel tijdje met een wit scherm voor mijn neus. Een nog onbeschreven blad, leeg, zonder letters, zonder woorden.

Roller coaster rijbewijs

Roller coaster rijbewijs
Piep – Piep – Piep.Het nare geluid van de wekker haalt me weg uit een ver en niet bestaand dromenland en met veel moeite open ik mijn ogen. Ik probeer mijn gedachten op een rijtje te krijgen. O ja.Donderdag.

3 Misverstanden Autisme

3 Misverstanden Autisme
Onderstaande info is overgenomen van eoswetenschap.eu In films en op tv worden mensen met autisme vaak voorgesteld als zonderlinge genieën. Maar zijn zij wel echt gevoelloos en hoogbegaafd? Drie mythes onder de loep. 1.

De liegende en likende autist

De liegende en likende autist
Autisten liegen niet. Zeggen ze. Hun ja is ja en hun nee is nee. Ze zijn altijd eerlijk. Zeggen ze. Het was dan ook één van de vele vragen tijdens mijn diagnose traject: “Kun je makkelijk een leugen vertellen?

Het Gesprek

Het Gesprek
“Hallo Edo!” hoor ik achter mij. Een dame kijkt mij vriendelijk aan.Ze komt van een andere kant aanlopen dan ik verwacht had.

Nummer 4

Nummer 4
Op de achtergrond ruist de wind door de struiken in onze tuin. Het is best mooi weer, maar wel met een stevige bries. Het geluid van de zwiepende wind klinkt onrustig, driftig. Het is zondagmiddag. De laatste.

Vakantie!?

Vakantie!?
Zo, het is weer zover: ik heb vakantie!Of moet ik schrijven: Ik heb vakantie?Met een vraagteken dus. Vier weken lang mag ik mijzelf laven aan een nutteloze ledigheid en onvervalste luiheid. Ongegeneerd luiwammesen, nietsnutten en lummelen in de hangmat.

FF dimmen!

FF dimmen!
Alsof het een lichtknopje is waarbij je van het volle licht ineens omschakelt naar het donker. Alles of niets. Van vol naar leeg. Van hartstikke aan naar totaal uit. Donker.