TEstblogpagina

3 Misverstanden Autisme

3 Misverstanden Autisme
Onderstaande info is overgenomen van eoswetenschap.eu In films en op tv worden mensen met autisme vaak voorgesteld als zonderlinge genieën. Maar zijn zij wel echt gevoelloos en hoogbegaafd? Drie mythes onder de loep. 1.

De liegende en likende autist

De liegende en likende autist
Autisten liegen niet. Zeggen ze. Hun ja is ja en hun nee is nee. Ze zijn altijd eerlijk. Zeggen ze. Het was dan ook één van de vele vragen tijdens mijn diagnose traject: “Kun je makkelijk een leugen vertellen?

Het Gesprek

Het Gesprek
“Hallo Edo!” hoor ik achter mij. Een dame kijkt mij vriendelijk aan.Ze komt van een andere kant aanlopen dan ik verwacht had.

Nummer 4

Nummer 4
Op de achtergrond ruist de wind door de struiken in onze tuin. Het is best mooi weer, maar wel met een stevige bries. Het geluid van de zwiepende wind klinkt onrustig, driftig. Het is zondagmiddag. De laatste.

Vakantie!?

Vakantie!?
Zo, het is weer zover: ik heb vakantie!Of moet ik schrijven: Ik heb vakantie?Met een vraagteken dus. Vier weken lang mag ik mijzelf laven aan een nutteloze ledigheid en onvervalste luiheid. Ongegeneerd luiwammesen, nietsnutten en lummelen in de hangmat.

FF dimmen!

FF dimmen!
Alsof het een lichtknopje is waarbij je van het volle licht ineens omschakelt naar het donker. Alles of niets. Van vol naar leeg. Van hartstikke aan naar totaal uit. Donker.

Aan. Uit.

Aan. Uit.
The story of my life. Zo gaat het dus altijd; Aan – UitAlles – NietsVol – Leeg Weinig nieuws De bezoekers die (als ze er al zijn) wat vaker op mijn site kijken zal het misschien zijn opgevallen.

Social distancing

Social distancing
“Houd moed!“Sterkte!”“Volhouden!” Zomaar een greep uit de bemoedigingen welke we momenteel dagelijks te horen krijgen. Bemoedigingen die naar ons toekomen vanuit de media, of via kaartjes van familie, vrienden of organisaties.

Koorddansen in Coronatijd

Koorddansen in Coronatijd
Het zou een quiz-vraag kunnen zijn: “Beschrijf je stemming op dit moment.”“Gebruik daarvoor drie woorden die beginnen met de letter ‘L’.” Nou, op dit moment zou ik antwoorden met: 1)Leeg2)Lamlendig3)Lusteloos Bam! Zonder nadenken. In één keer. En allemaal goed.

Corona-pauze

Corona-pauze
Zwijgend zitten we beiden in de kamer. Met op schoot allebei een laptop. Diep verzonken in onze eigen werelden en bezigheden. Zij kijkt met een schuin oog tegelijk naar de tv, ik niet meer.

Wat moet je?

Wat moet je?
In mijn vorige blog schreef ik over twee kenmerken die vaak optreden bij autisme namelijk ‘in jezelf gekeerd zijn’ en ‘ineens in de stress schieten’. Dit blog wil ik wijden aan een ander puntje van aandacht bij autisme.

Vergeten groente

Vergeten groente
Autisme komt tegenwoordig steeds vaker ‘in beeld’, zowel in de media alsook bij mensen die -soms na een leven lang worstelen- autist blijken te zijn. Beide omdat er steeds meer bekend wordt over dit onderwerp.